mandag 9. juli 2012

06.05.12


Bevegeligheten til valpene blir bare bedre og bedre. Nå går de som salamandere, på alle fire men litt (mye) bøyd i knærne. Det går ikke så veldig fort, men fortere enn når de bare akte seg frem De vingler litt fra side til side når de går, men kommer seg frem dit de vil.
Klørne har vokst slik at når de går på "kladden" hører jeg at klørne skraper mot underlaget. Ikke lenge før det blir første kloklipp på MANGE klør... 
Ørene har også vokst, noen har fått "kjempestore" ører, mens andre fortsatt har de knøttsmå som de hadde ved fødselen også.
Det er skikkelig fascinerende å se på når en av valpene har forvillet seg vekk. Dersom Zelante er "full av suttende valper", så beveger ho seg lite. Men, strekker seg så langt ho kan i nærheten av valpen som har gått seg bort. Valpen som har gått seg bort hyler skikkelige måkeskrik mens han går i ring, han fortsetter å gå i ring, helt til han merker hvor Zelante er. Jeg lurer veldig på om det bare er tilfeldig, eller om alle valper går med klokka når de går i ring, disse gjør det i allefall.....Etter å ha funnet mamma går den målrettet rett frem mot henne mens måkeskrikene går over til å bli små grynt. Når valpen så har kommet frem til puppen er alt bare velstand og med det samme den begynner å suge, så høres det litt ut som duekurring før det går over til å bli smattelyder - og jeg kan faktisk høre at de svelger! 
Alle valpene har lagt godt på seg, en hele 50%!! 
Ingen av valpene tar hensyn til at de andre sover, når de blir sultne og vil ha mat. I stedet kravler de over søsknene til de finner den puppen de vil ha. På den måten klarer de å vekke alle sammen og plutselig er alle like sultne og må spise med en gang. (De har visst ikke lært seg at sovende valper ikke skal forstyrres....)Så spiser de litt, før de sovner på plassen, faller ned fra puppen, eller den andre valpen de lå oppå slik at alle bare ligger "kastet utover" mellom beina til Zelante. De ligger mer ved siden av hverandre nå, ikke oppå på samme måte som de har gjort de første dagene. De er nok blitt flinkere til å holde på varmen selv.
I dag tidlig gikk Zelante til døra før jeg fikk spurt om ho måtte ut! Det er første gangen siden valpene ble født. Men, det var bare ut og tisse også løp ho inn igjen. Ho tok seg så vidt litt tid til å drikke før ho gikk opp i valpekassa igjen. Utpå kvelden hadde ho seg en kjapp tur opp på stua, det var bare opp for å hente apekatten (den som ho gav pannekake tidligere). Apekatten tok ho med ned til valpene og la den midt ned mellom dem :-) Tror ho ble litt fornærmet når jeg tok den vekk.
Lille oransje flette har måttet bytte merkeband og er nå blitt til turkis flette :-)

Begynner dere å bli lei av bilder nå? Viss ikke kommer dagens her :-)
 På rekke og rad
 Hjertelig kos
 Mat på senga i dag også
 Lille blå gjemte seg for søskenene
 Mett og trøtt
 Melkemage
 Gode venner
 Kosestund
 Første kosedyret til både Z og valpene ;-)
 Kveldskos

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar