onsdag 11. juli 2012

10.06.12


Utrolig men sant! Valpene sov åtte timer i natt, fra jeg la de klokka tolv til de våknet av seg selv klokken var litt over åtte. Det var fantastisk deilig både for store og små, og en kunne tydelig merke på valpene at de hadde lagt ekstra lenge på lading.
Været på vestlandet er nydelig og valpene ble tatt rett ut i hagen i innhegningen de har der. Etter å ha matet de, gikk jeg inn for å ordne med ting som dessverre må gjøres selv om en har valper.... Etter ei lita stund hørte jeg Zelante bjeffe nesten hysterisk, når jeg kom ut for å sjekke hva som skjedde, så viste det seg at valpene var på rømmen og Zelante hadde en voldsom jobb med å klare å holde de samlet. Det sier kanskje seg selv at det var en umulig jobb. Heldigvis har vi "dobbel barriere" og valpene kom seg ikke så veldig langt, men de var utrolig fornøyde med å være på en plass de vanligvis ikke pleier å være på. Blomsterbedene var kjempespennende og det samme var det å klatre på trapper og kanter som de vanligvis ikke får lov til å være på fordi det er for høyt for de (selv om valpene er dypt uenige i det....). Etter å ha forsterket innhegningen ble valpene samlet inn og hatt på plass igjen.
Når de hadde fått sovet ei godt stund, fikk vi god hjelp av naboen, samlet valpene i tre bagger og tok oss en tur på lekeplassen. Der var det grus, som de ikke har gått på før, og der var det både barn og voksne som de fikk hilse på. Valpene var litt overveldet over alt det nye og klumpe seg stort sett sammen og lå og så på livet rundt seg. Etter ei stund livnet de til og gikk og undersøkte mer. Barna var kjempegøye, de hadde både gode sko og god vannflaske som kunne bites på. Etter en halvtime var det opp igjen i baggene og hjem i igjen så de kunne få litt mat før de ble så trøtte at de sovnet der de stod. For første gang i dag så har valpene fått sovet ute hele tiden, det er varmt og godt, og jeg har laget en skyggeplass som de kan legge seg på om det blir for varmt.
Ute er det mange nye lyder i dag, plenklipping, gravemaskin som graver, mannen i huset som mekker bil, naboene som har ballonger som smeller og andre naboer som pusser mur. Når det er de skarpeste lydene, så ser valpene opp på Zelante for å se om hun reagerer. Når ho ikke gjør det, legger de seg for å sove igjen.
Utpå ettermiddagen fikk vi besøk og siden det var så varmt og fint fant vi frem bassenget, fylte det med temperert vann og så hva valpene fant på. Bassenget var absolutt ikke det som var morsomst i dag. De syntes rett og slett de var litt ekkelt å bli våte på beina og gikk strake veien ut av bassenget. I stedet for å bade, så fant de ut at vannet kunne drikkes..... Vannhunder? Det som derimot var veldig morsomt var håret til de som var på besøk, spesielt det skikkelig lange håret til jenta og krøllene til minstemann var skikkelig morsomme.
Kvelden ble avsluttet med at alle fikk hver sine småbiter av grisører som de kunne ligge og kose seg med, noen ville ha sitt for seg selv og gikk og gjemte seg for de andre, mens noen syntes at det bare er kos å tygge sammen på ett øre.
Bloggen ble så lang i dag, så de valpene jeg ikke har fortalt noe spesifikt om - må nesten vente til i morgen.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar