onsdag 11. juli 2012

31.05.12


I gårkveld og i dag har det vært en litt annerledes "oppdretterdag". Lille tante Brun spiste veldig lite noen dager og i går stoppet ho helt, ho drakk melk fra Zelante med ikke så mye. Ho var ganske slapp og rolig. Først prøvde jeg å ringe dyrlegevakta i gårkveld, men der kom vi ikke gjennom!! (Har meldt fra om det) Så var det bare å sette natta til, med en uggen følelse i magen. Klokka åtte i dag tidlig var vi på tlf til vår faste veterinær, men de var opptatt med operasjoner og ville ikke ha inn en liten valp da. De var veldig klare på (og enige med meg i) at en så liten valp ikke skal ligge i bur hos vet og bli behandlet innimellom. Så vi ringte og fikk plass hos en annen. Vi fikk time veldig fort og etter en rask overfladisk undersøkelse så ville de ta henne inn og ha henne der for dagen. De ble litt overrasket når jeg sa jeg ville være der med henne hele tiden, men jeg fikk lov. (Dyrlegen sa etterpå at det var veldig bra, men ingen som hadde tid til det lenger....). Så var det blodprøve og røntgen, de fant en infeksjon og at ho hadde forstoppelse. Ho fikk antiboitika og væskebehandling intravenøst, klyster og en annen type markkur enn den ho har fått tidligere. Klysteret gav store mengder avføring! Vi satt der fra ni til halv to! Hele tida lå ho rolig på armen min. Dyrlegen fant egentlig ikke ut hva som var galt, så for å sikre at det går riktige veien skal vi tilbake i morgen for å dobbeltsjekke blodprøvene.
Utover ettermiddagen og kvelden i dag så har ho bare kviknet mer og mer til. Ho sover skikkelig tung når ho sover (som normalt) og er minst like livlig som søskenene når ho er våken. Nå har ho nettopp hatt seg en runde for å prøve å vekke søsknene som ligger og sover - uten å lykkes så til slutt sovnet ho oppå en bror. Ho har spist masse mat drukket masse melk fra Zelante. Nå er det bare å håpe og tro at fremgangen fortsetter i samme tempo! Det har ikke vært en så veldig kjekk dag akkurat...
De andre valpene er friske, fine og skikkelig sprelske! Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har tenkt at "det er ett godt tegn at de biter - det betyr bare at de er sosiale.....", men det har blitt noen ganger. Tennene begynner å kjennes skikkelig, noen har til og med fått skikkelige hjørnetenner, og det merkes! Jeg har begynt å si fra når de biter for hardt, og det fungerer veldig godt!
Alle med unntak av tante brun har fått være ute i hagen en liten tur i dag. Ho måtte være inne, det hadde ho ingenting i mot for etter å ha vært så lenge hos dyrlegen var ho skikkelig trøtt.
Lille hvit er begynt å bli skikkelig ivrig på å bære ting, ho drar med seg lekene rundt omkring. Gjerne på kjøkkenet der ho går seg vill og må rope etter hjelp for å finne stua igjen. Blir ho en god apportør? Frøken lilla tar den enkle versjonen, ho venter til hvit har bert leken til en passe fin plass, så bruker ho tyngden sin til å overta "byttet".....
Det blir stadig mer utfordrende å telle til ni, lurer på om alle årene på skole har vært helt bortkastet.....
 Hvor er nr 9?
 Lille tante brun er med på leken :-)
 Synes alltid det er morsomt å se på valper som sitter og spiser!

 Lille hvit trener på apport
 Frøken turkis tar den enkle veien :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar