torsdag 19. juli 2012

12.06.12


I dag har valpene hatt litt av en dag. Først ble de dyttet inn i bilen, alle sammen. Hvem som helst kan få lov til å prøve å putte ni valper inn i ett bur, de tre - fire første går greit, men så er det ikke så enkelt lenger når det er fire på vei ut, samtidig som en prøver å dytte inn en ny..... Det tok nesten en halv time å få alle valpene, Zelante og meg selv på plass i bilen. Så bar det avgårde over Fanafjellet og til Stend videregående skole, der de hadde valpesosialisering på timeplanen i dag. I bilen var det ikke en lyd fra valpene - og det er heller ingen som ble bilsyke!! Når jeg skulle ta de ut, måtte de vekkes fordi de sov hele gjengen.
Først fikk valpene lov til å gå litt på grusen på treningsområdet slik at de fikk gjort det valper må gjøre når de har sovet. Mens de holdt på med det, kom det en fotograf som skulle ta bilder til skolen sin katalog og tok masse bilder av valpene - så nå blir de "kjendiser" - i allefall for de som skal søke på hundelinja på Stend :-)
Etterpå tok elevene med alle valpene og Zelante inn i den store treningshallen. Først fikk alle gå rundt og lukte å gjøre seg litt kjent, så ble det masse kos, håndtering og lek. Er litt usikker på hvor mange elever som var der, men praten kombinert med musikk gjorde at det var ganske mye støy der, det var ingen av valpene som syntes det var ett problem og alle inkludert elever, lærer, Zelante og meg koste oss skikkelig. Etter ei stund tok jeg Zelante ut i bilen også slapp vi en ti uker gammel minigris (Sid) inn til valpene. Først syntes de lukta var litt skummel, men de glemte de fort. Sid syntes nok at valpene var mer skremmende enn valpene syntes Sid var og etter ei stund fant valpene ut at Sid ikke var interessant i det hele tatt og valgte heller å fortsette å leke med elevene til de sovnet der de var - valpene altså.
Mens valpene sov pratet vi litt rundt det å drive oppdrett og hvordan det er å ha valp. (Alle elevene fikk førstehånds kjennskap til hvor mye tiss og bæsj som må tørkes etter ett valpekull)
Når valpene våknet fikk de på seg lenke og ut på tur bar det. Meningen var at de skulle gå til hesteinnhegningen - men det var ikke valpene helt enige i. Til slutt hentet jeg Zelante og vi brukte henne til å vise vei. Valpene fikk både hilse på en hest som stod oppstallet inne og en som kom ut og stilte seg opp like fremfor de. Men, hester var det ikke noe spesielt med og ingen var hverken ekstra interessert i hesten eller redd den.
Så var det inn i buret i bilen igjen, det gikk litt enklere med alle elevene som håndlangere og jeg kunne bare sitte og putte en og en valp inn. Om mulig var det enda stillere i bilen på hjemveien, fortsatt ingen som var bilsyke og når jeg skulle ta de ut av buret, så fantes de ikke interesserte i det, men ville bare fortsette å sove.
Det har vært en veldig rolig kveld i kveld og godt er det for jeg har vært skikkelig trøtt jeg også og har sovet godt på sofaen :-)
Nå begynner de å våkne litt og bra er det for de skal ha sin tredje makkur i dag, håper det går like greit som de andre gangene!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar